Večja podjetja zgornjega Posočja in občine Tolmin, Kobarid, Bovec in Kanal ter koordinator Posoški razvojni center nadaljujemo projekt promocije tehničnih poklicev v lokalnem okolju


16.11.2022

V podjetju Siapro d.o.o. smo v projekt vključeni od samega začetka. V prvih mesecih šolskega leta je naše podjetje Siapro že obiskalo 65 učencev in 5 spremljevalcem iz lokalnih osnovnih šol. Učenci so bili prisotni na delovnih mestih strojni inženir konstruktor, elektro programer in monter v proizvodnji. Ogledali so si celoten proces proizvodnje in tudi našo konkretno malo hidroelektrarno na reki Idrijci v bližini. Ostala podjetja vključena v projekt so ITW appliance components, Hidria Tolmin, Salonit Anhovo, Gostol TST, TKK Srpenica in  Mahle Bovec. Projekt nagovarja bodoče kadre in vzpostavlja sinergijsko vez med loklanim gospodarstvom in šolstvom.

Glavni namen je približati šolajoči se mladini tehnične poklice. Predstavlja jim možnosti štipendiranja in zaposlovanja v domačem okolju. Na sestanku novembra 2022 so se partnerji projekta seznanili z dosedanjimi dosežki projekta in potrdili nadaljevanje projekta.
 
 
 

Zaupajo nam
Uporabljamo piškotke (cookies), ker vam lahko tako omogočimo popolno uporabniško izkušnjo ob obisku naše spletne strani. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se