Kaj je peskanje? Peskanje je proces, kje se s pomočjo peskalne turbine uporablja centrifugalno silo za poganjanje abraziva proti kovinskemu predmetu


12.04.2023

Za peskanje se uporablja peskalni stroj. Peskalni stroj je visokozmogljiv in visoko učinkovit za peskanje z abrazivom, ki so navadno jeklene ali nerjaveče jeklene kroglice, rezana žica, pesek itd. S pomočjo centrifugalnih koles za peskanje kovine in drugega materiala. Velikost stroja za peskanje s turbinami ter različnim številom in močmi turbin se precej razlikujejo glede na dele, ki jih je treba peskati, kot tudi glede na pričakovani rezultat in učinkovitost.

Peskanje z abrazivom je postopek potiskanja curka abrazivnega materiala proti najpogosteje kovinski površini pod visokim pritiskom, da
- gladi hrapavo površino,
- nahrapavi gladko površino,
- oblikuje površino, ali
- odstrani površinske madeže na kovini in kovino očisti.

Peskalna turbina se uporablja za pogon materiala za peskanje, pogosto imenovanega medij. V Siapro za peskanje uporabljamo visoko učinkovite peskalne turbine E.ECO, ki so plod našega znanja in razvoja. Peskalne stroje, ki jih pri nas proizvajamo, načrtujemo in izdelujemo po meri kupca.
 
 

Zaupajo nam
Uporabljamo piškotke (cookies), ker vam lahko tako omogočimo popolno uporabniško izkušnjo ob obisku naše spletne strani. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se