Pomembna vloga strojništva in elektrotehnike v vsakdanjem življenju in prihodnji obeti inženiringa


6.11.2023

Kot inženirsko podjetje, ki se ukvarja s strojnim in elektro projektiranjem od začetka novega projekta do končne izdelave opreme oziroma stroja, smo vključeni v projekt Partnerstvo za kadre (vodi Posoški razvojni center Tolmin), s katerim želimo motivirati mlade za tehniko. Učencem iz OŠ Deskle in OŠ Kanal ob SočI smo oktobra ob obisku podjetja Siapro predstavili naše poklice. Med drugim jim poklice predstavimo skozi naše izkušnje in delo v robotiki ter strojegradnji, kar lahko vzpodbudi mladim njihovo radovednost in strast do tehnologije. Obenem mlade seznanimo z uspešnimi posamezniki na tehnološkem področju v podjetju Siapro, ki navdihujejo in s svojim delom služijo kot vzor na tehničnem področju, pokažemo jim montažo Siapro strojev, ogledamo si končne produkte -  peskalne stroje in hidroelektrarno v delovanju in tako dalje.
Z odpiranjem vrat našega podjetja mladim ustvarjmo podporno tehnično okolje, kjer se mladostniki učijo na podlagi vpogleda v vsakdanje delovno okolje podjetja in spoznavajo razna področja tehničnih poklicev.
PRIHODNJI OBETI INŽENIRINGA
Zelo pomembno se nam zdi, da mladim poudarimo veliko perspektivo inženirstva v prihodnosti. Ob obisku jim predstavimo številne karierne priložnosti in veliko povpraševanje po zaposlitvi v tehnološki industriji ter potencial za inovacije, ustvarjalnost in finančno stabilnost. Zato z mladimi, ki obiščejo naše podjetje, razpravljamo o vsestranskosti tehnoloških veščin in o tem, kako tehnika pomaga in omogoča perspektivne poti do različnih kariernih usmeritev in nenazadnje, kako tehnika vpliva na številne vidike našega življenja in splošnega napredka.
Foto: OŠ Deskle in Siapro
 
 
 

Zaupajo nam
Uporabljamo piškotke (cookies), ker vam lahko tako omogočimo popolno uporabniško izkušnjo ob obisku naše spletne strani. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se