Gradimo mostove med študenti tehničnih poklicev mehatronike in delodajalci


8.11.2023

Dne 26. oktobra 2023 je Višja strokovna šola Nova Gorica v sodelovanju z Medpodjetniškim izobraževalnim centrom in prijavljenimi podjetji organizirala izjemno srečanje med študenti in delodajalci iz širše Goriške regije. Na tem pomembnem lokalnem kadrovskem dogodku se je predstavilo kar 17 podjetij, ki so imela priložnost vzpostaviti stik s 90 študenti iz različnih študijskih programov, med njimi informatike, mehatronike ter upravljanja podeželja in krajine.

Pričetek dogodka je zaznamovala uvodna beseda gospoda Egona Pipana, ravnatelja Višje strokovne šole Nova Gorica, in gospoda Mirana Saksida, direktorja Šolskega centra NG. Sledila je skrbno izpeljana predstavitev sodelujočih podjetij. Nato so se študentje v neformalnih pogovorih s predstavniki podjetij seznanili z različnimi priložnostmi, kot so praktično izobraževanje, študentsko delo, štipendiranje, sodelovanje pri strokovnih projektih in tudi možnostmi zaposlitve.

Za podjetje Siapro sta poklice in možnosti zaposlitve predstavljala Darja in Nejc, Darja kot kadrovica in Nejc kot prodajni inženir. Srečanje je na splošno pokazalo veliko zanimanje s strani podjetij, saj trenutne razmere na trgu dela podjetjem postavljajo izzive na področju iskanju novih kadrov. Opazno je, da se podjetja vse bolj zavedajo, da so ključnega pomena za uspešnost in rast podjetja zaposleni.

Poleg tega je bilo tudi med študenti zaznati zanimanje za povezovanje z delodajalci, kar je odlična priložnost za gradnjo poslovnih mrež med izobraževalno in poslovno skupnostjo.

V okviru večjega projekta "Partnerstvo za kadre", ki ga koordinira Posoški razvojni center (PRC) v Tolminu, so se dogodka udeležila tudi tri podjetja iz Zgornjega Posočja, med njimi je bilo tudi naše podjetje Siapro. V Siapro smo šolajoči mladini z veseljem predstavili tehnične in inženirske poklice na področju mehatronike, elektrotehnike in tudi strojništva.

"Partnerstvo za kadre" je projekt, ki kot financerje združuje lokalne občine Bovec, Kobarid, Tolmin, Kanal ob Soči in lokalna podjetja, kot so Mahle Electric Drives Slovenija d.o.o., TKK d.o.o., ITW Appliance components d.o.o., Hidria d.o.o., Gostol TST d.d., Siapro d.o.o., Salonit Anhovo d.d. in Plastik SI d.o.o., pri čemer projekt vodi Posoški razvojni center.
V imenu podjetja Siapro d.o.o. se želimo iskreno zahvaliti Višji strokovni šoli Nova Gorica in koordinatorki projekta na PRC, mag. Damijani Kravanja, za izjemno izvedeno srečanje. Želimo si, da bi se takšna srečanja redno odvijala tako z  študenti na višji šoli kot tudi z dijaki iz Šolskega centra Nova Gorica. Družbene spremembe in hitra dinamika sodobnega sveta, kjer imata razvijajoča se tehnologija in inženirstvo pomembno vlogo, gospodarstvu zagotovo postavljata nove izzive, ki jih lahko uspešno premagujemo le s tesnim sodelovanjem in povezovanjem.

 
 
 
 

Zaupajo nam
Uporabljamo piškotke (cookies), ker vam lahko tako omogočimo popolno uporabniško izkušnjo ob obisku naše spletne strani. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se