Oblikovanje prihodnosti: Od 2D do 3D projektiranja in do izdelave strojnih delov


6.12.2023

Projektiranje in izdelava strojnih delov sta vznemirljivo potovanje, ki združuje strokovno inženirstvo s preciznim delom v proizvodnji. To velja tudi v naših proizvodnih podjetjih Siapro in Strojrem, kjer začnemo procese od elektro in mehanskega projektiranja opreme in strojev, do končne proizvodnje, na primer transporterjev, peskalnih strojev, industrijske opreme in hodroelektrarn.
V svetu 2D oblikovanja inženirji začnejo delo, zajemajo bistvo funkcionalnosti elementov, nadaljujejo pa s prehodom v 3D oblikovanje, kjer deli oživijo v digitalnem in po potrebi virtualnem svetu.

Strojni deli za peskalne stroje, transporterje, livarsko premo ali hidroelektrarne v našem primeru postanejo resničnost skozi proizvodni proces. Natančnost je srce tega postopka, pri čemer inženirji orkestrirajo tolerance in specifikacije, kjer je potrebno dobro sodelovanje med programsko in strojno opremo. Vsak rez, vsaka plast in vsak detajl so pomembni za natančno in kakovostno končno delo. Tehnična spretnost se mora združiti s temi preprostimi proizvodnimi operacijami na koncu.
Ni le sposobnost inženirja, da premosti vrzel med konceptom in resničnostjo. To je kompleksni proces raznih izdelav, kjer sledimo strogo določenim postopkom, hkrati pa ohranjamo standard kakovosti. S ponosom sledimo in izvajamo standarde v strojni proizvodnji Strojrem in Siapro oziroma v Siapro Grupi.
Delo inženirjev, ki z svojim znanjem vnašajo življenje v naše stroje, spreminjajoč skice v polizdelke in končne izdelke, to je v velike stroje in opremo, je zelo zanimivo delo.

Fotografije: Valjčni transporterji za peskalne stroje Siapro od dizajna do končne proizvodnje v Strojremu
 
 

Zaupajo nam
Uporabljamo piškotke (cookies), ker vam lahko tako omogočimo popolno uporabniško izkušnjo ob obisku naše spletne strani. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se