Modernizacija in obnova priprave peska II


Tip opreme: Priprava peska z mešalcem M100
Kupec: LIVAR d.d. - Slovenija

 



Opombe: Obnovitev krmiljenja priprave peska z novo krmilno opremo Simatic S7- 3152DP. Vsebina prenove se je nanašala na kompletno menjavo krmilnega sistema, ki je obsegal obnovo močnostnih elementov za pogon vseh trasnportnih trakov, dozatorjev ter pogon mešalcev M100. Dograjen je bil sistem za merjenje vlažnosti in meritev temperature v povratnem pesku ter liniji pripravljenega peska. Doziranje povratnega peska ter pripadajočih aditivov je izvedeno preko simensovih tehtalnih modulih Siwarex, ki so integrirani direktno v konfiguracijo krmilnika, kateri preko frekvenčnih regulatorjev krmili doziranje posameznih aditivov. Tak postopek zagotavlja zahtevano natančnost doziranja ter ponovljivost.

Na podlagi izmerjenih podatkov ter predhodne recepture se s pomočjo krmilnika izračuna potrebna količina vode ter jo tudi avtomatsko dozira v fazi mešanja. Voda se dozira preko pnevmatsko krmiljenih ventilov, količino pa se zaznava s pretočnim števcem.

Celoten proces priprave peska je nadziran preko »10 ''Touch screen« zaslona, kjer je poleg spremljanja procesa omnogočena tudi vsa diagnostika in alarmiranje, pregled zgodovine meritev, nastavitve receptur ter razna proizvodna poročila.

Ročno posluževanje naprave je izvedeno preko dodatnih »Touch screen« zaslonov v neposredni bližini posameznega mešalca. Glavni pogon mešalca je izveden preko PowerBoss mehkega zagona, ki omogoča mehki zagon mešalca brez neželenih mehanskih sunkov pri zagonu, omogoča pa tudi optimirano obratovanje v smislu varčevanja energije ter nižanja jalove energije.

Vgrajen je tudi sistem za analizo kvalitete el. energije ter regulacijo jalove energije.

Na povratni liniji peska je bil dograjen tudi sistem za predvlaženja peska. Vgrajen je bil izboljšan sistem merjenja količine peska na traku kakor tudi nadzor nad porabo vode. Sistem pa je integriran v centralni PLC v pripravi peska. Aplikacija omogoča tudi daljinski nadzor preko Scada aplikacije, ki nudi še boljši vpogled v zgodovino dogodkov.

 
 

Zaupajo nam
Uporabljamo piškotke (cookies), ker vam lahko tako omogočimo popolno uporabniško izkušnjo ob obisku naše spletne strani. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se