Razvojno tehnološki in testni center za površinsko obdelavo kovin in drugih materialov s peskanjem, mikrokovanjem in brezkislinskim mehanskim čiščenjem


Naše izkušnje vam lahko prinesejo številne koristi

Z znanjem in izkušnjami več kot 20 letnega delovanja smo v Siapro razvili vrsto aplikacij za površinsko obdelavo kovin. Z namenom utrjevati pozicijo enega izmed vodilnih proizvajalcev strojev in opreme za  površinsko obdelavo kovin smo vzpostavili Razvojno tehnološki in testni center za površinsko obdelavo

kovin in drugih materialov. S tem imajo naši kupci priložnost  dobiti optimalno tehnologijo površinske obdelave za svoje izdelke, katere glavni namen je optimizirati stroške pri maksimalni učinkovitosti.
Siapro testni center nam omogoča, da natančno testiramo in optimiziramo opremo ne le v fazi načrtovanja in razvoja, ampak tudi za izpolnjevanje posebnih individualnih zahtev projekta.

Tehnološki razvoj na področju obdelave površin kaže vse večjo korelacijo med samo zahtevo obdelave površine ter vzporedno obrabo obrabnih materialov, tehnologijo in stroški. Vsestranska optimizacija procesa bistveno pripomore k zmanjšanju stroškov, ekološki prizvodnji, ter ob minimalni porabi energije in časa zagotavlja maksimalno kvaliteto in učinkovitost procesa.


Prednosti Siapro testnega centra so:
 1. Dobro opremljena delavnica za testiranje opreme
 2. Izurjena ekipa inženirjev in tehnologov
 3. Dolgoletne izkušnje kadra
 4. Idealna lokacija v Centralni Evropi - radij 500 km v EU
 5. Napredni pristop pri testiranju: 3D skeniranje, 3D modeliranje, merjenje površin, testiranje različnega abraziva, testiranje optimalnih nastavitev Siapro  CPMT (Complete Process Monitoring Technology) sistema, metalografske analize, analize s spektrometrom, kemične analize, testiranje učinkov mikrokovanja kovin.
Siapro celovita tehnologija za spremljanje procesa peskanja (CPMT) nam skupaj z  E-ECO tehnologijo peskanja zagotavlja doseganje najboljše in najoptimalnejše površinske obdelave za različne aplikacije.

V Siapro si nenehno prizadevamo za vzpostavitev trajnega in močnega partnerstva s stranko. Proizvodni proces kupca lahko tekom let zahteva spremembe glede na spremembe  realnih situacij ali procesov samih. Zavedamo se, da je naš skupni cilj nenehno razvijanje in izboljšave proizvodnega procesa stranke tudi po nakupu opreme. V zadovoljstvo nam je, da je Tak pristop je velikokrat nagrajen in v zadovoljstvo nam, je da se lahko pohvalimo, da nove stranke pridobivamo tudi na podlagi ''dobre besede'' in dobrih referenc.

Glede namena lahko naše aplikacije razdelimo v naslednje glavne skupine:
 1. Čiščenje in odstranjevanje rje
 2. Priprava površine glede na razne zahteve
 3. Odstranjevanje robov
 4.  Priprava površine pred barvanjem
 5.  Kontrola hrapavosti
 6.  Izboljševanje lastnosti materiala.

Na tem mestu ne bomo podajali celotnega pregleda raznih izvedb in aplikacij strojev za peskanje ali mikrokovanje. V kolikor je le mogoče pa priporočamo izvedbo testov pred začetkom konstruiranja stroja. Naš skupni cilj je, da bi našli stroškovno najbolj učinkovito in uspešno rešitev za vsako konkretno površino.
Teste izvedejo Siapro izkušeni strokovnjaki v Siapro testnem centru. Strankam pomagamo identificirati najboljšo in stroškovno najbolj učinkovito rešitev za doseganje najboljšega rezultata.

Pri modeliranju ki sledi ali pa se izvaja vzporedno z mehanskimi testi se moramo zavedati:
 1. Slabša kakovost in nezadostna čistost abraziva je včasih lahko edini vzrok za neučinkovitost peskanje.
 2. Ne smemo prezreti pomembnosti pravilne diagnostike realnega proizvodnega procesa v realnih industrijskih pogojih, ter razlike med nizko in visoko intenzivno proizvodnjo pri stranki
 3. Analitične študije je treba opraviti z namenom optimizacije procesa in opredeliti ključne mehanske parametre komponent sistema peskanja
 4. Določiti moramo optimalno obliko curka abraziva v smislu njegovih geometrijskih, kinetičnih in dinamičnih parametrov in to v odnosu do obrabo odpornih delov stroja odpornih delov stroja.
 5. Določiti korelacijo med glavnimi obrabnimi deli in doseženimi učinki za eventuelne spremembe procesa v kasnejših obdobjih proizvodnje.
 6. Rezultate preizkusov moramo simulirati v industrijske pogoje na najboljši način z uporabo razpoložljivih metod.
 7. V okviru celovite metodologije moramo upoštevati vse dejavnike, ki sodelujejo v procesu, ker je naš skupni cilj zmanjšati stroške z največjo možno kvaliteto ih učinkom obdelave površine.
 8. Opraviti moramo testne preizkuse pred končno montažo opreme.
 9. Po potrebi in v sodelovanju s kupcem v  našem centru za testiranje razvijemo in testiramo tudi nove komponente ki jih smatramo primerne za proizvodnji proces stranke.
 10. V centru vzpostavimo najoptimalnejše stanje procesa CPMT (Complete Process Monitoring Technology)
 11. Testiramo tudi E-ECO DRY brez kislinsko mehansko čiščenje toplo in hladno valjane pločevine in jeklenih trakov.
Želim več informacij
 
Računalniške analize v fazi konstruiranja peskalnega stroja
 
 
 
SIAPRO d.o.o.
Postaja 9
5216 MOST NA SOČI
Slovenija

T: +386 5 3841 632
F: +386 5 3841 630
E: info@siapro.si
     Kontaktirajte nas >

Spremljajte naše objave

     

Zaupajo nam
Uporabljamo piškotke (cookies), ker vam lahko tako omogočimo popolno uporabniško izkušnjo ob obisku naše spletne strani. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se