Testni center za abraziv in površinsko obdelavo kovin in drugih materialov s peskanjem, mikrokovanjem in brezkislinskim mehanskim čiščenjem


Kaj nudimo?

 1. Preiskušanje in določanje  kovinskih, aluminijastih in drugih  abrazivov za peskanje s turbinskimi peskalnimi stroji.
 2. Preiskušanje in določanje tehnologije za peskanje posameznih obdelovancev po zahtevah strank.
 3. Trajnostne teste obrabe delov vseh proizvajalcev peskalne tehnike.

Naše izkušnje vam lahko prinesejo številne koristi

Z namenom utrjevati pozicijo enega izmed vodilnih proizvajalcev strojev in opreme za  površinsko obdelavo kovin smo na podlagi več kot 25 letnih izkušenj vzpostavili lasten testni center.

Tu imate priložnost  dobiti optimalno tehnologijo površinske obdelave za svoje izdelke. Prepričate se lahko o pravi izbiri abraziva. Glavni namen je optimizirati stroške pri maksimalni učinkovitosti.

Nadaljne nam Siapro testni center omogoča, da po potrebi natančno testiramo in optimiziramo lastno opremo v fazi načrtovanja in razvoja, s čimer lahko zadovoljimo vse posamične zahteve projekta.
                                                                                                                 Testiranje shootpening-a

Testing shotpeeningTehnološki razvoj na področju obdelave površin kaže vse večjo korelacijo med samo zahtevo obdelave površine ter vzporedno obrabo obrabnih materialov, tehnologijo in stroški. Vsestranska optimizacija procesa bistveno pripomore k zmanjšanju stroškov, ekološki prizvodnji ter ob minimalni porabi energije in časa zagotavlja maksimalno kvaliteto in učinkovitost procesa.

Kaj potrebujemo?

1. Vaše zahteve obdelave kovin.
2. Vaš abraziv.
3. Vaše obdelovance.


Kaj boste dobili?

a) Analitično poročilo s priporočili za praktične ukrepe.

b) Zagotovilo, da vaš stroj deluje učinkovito s čim manjšimi stroški.

c) Izračun letne porabe abraziva in letnih stroškov.
d) V kolikor investirate v nov stroj, vam nudimo nov stroj Siapro optimiziran za maksimalno učinkovito delovanje glede na vaše potrebe.


Katere so prednosti Siapro testnega centra?

 1. Dobro opremljen center za testiranje abraziva in obdelovancev
 2. Simulacija delovanja realnega industrijskega okolja
 3. Izurjena ekipa inženirjev in tehnologov z dolgoletnimi izkušnjami
 4. Idealna lokacija v Centralni Evropi - radij 500 km v EU
 5. Napredni pristop pri testiranju: 3D skeniranje, 3D modeliranje, merjenje površin, testiranje različnega abraziva, testiranje optimalnih nastavitev Siapro  CPMT (Complete Process Monitoring Technology) sistema, metalografske analize, analize s spektrometrom, kemične analize, testiranje učinkov mikrokovanja kovin.
Nov in rabljen abraziv:
 

Splošno o Siapro tehnologiji obdelovanja kovin

Siapro celovita tehnologija za spremljanje procesa peskanja (CPMT) nam skupaj z  E-ECO tehnologijo peskanja zagotavlja doseganje najboljše in najoptimalnejše površinske obdelave za različne aplikacije.

V Siapro si nenehno prizadevamo za vzpostavitev trajnega in močnega partnerstva s stranko. Proizvodni proces kupca lahko tekom let zahteva spremembe glede na spremembe realnih situacij ali procesov samih. Zavedamo se, da je naš skupni cilj nenehno razvijanje in izboljšave proizvodnega procesa stranke tudi po nakupu opreme. Tak pristop je velikokrat nagrajen in v zadovoljstvo nam, je da se lahko pohvalimo, da nove stranke pridobivamo tudi na podlagi ''dobre besede'' in dobrih referenc.

Glede namena lahko naše aplikacije razdelimo v naslednje glavne skupine:
 1. Čiščenje in odstranjevanje rje
 2. Priprava površine glede na razne zahteve
 3. Odstranjevanje robov
 4.  Priprava površine pred barvanjem
 5.  Kontrola hrapavosti
 6.  Izboljševanje lastnosti materiala.

Na tem mestu ne bomo podajali celotnega pregleda raznih izvedb in aplikacij strojev za peskanje ali mikrokovanje. V kolikor je le mogoče pa priporočamo izvedbo testov pred začetkom konstruiranja stroja. Naš skupni cilj je, da bi našli stroškovno najbolj učinkovito in uspešno rešitev za vsako konkretno površino. Teste izvedejo Siapro izkušeni strokovnjaki v Siapro testnem centru. Strankam pomagamo identificirati najboljšo in stroškovno najbolj učinkovito rešitev za doseganje najboljšega rezultata.

Pri modeliranju strojev in opreme ki sledi testiranju upoštevamo sledeče:
 1. Slabša kakovost in nezadostna čistost abraziva je včasih lahko edini vzrok za neučinkovitost peskanje.
 2. Ne smemo prezreti pomembnosti pravilne diagnostike realnega proizvodnega procesa v realnih industrijskih pogojih, ter razlike med nizko in visoko intenzivno proizvodnjo pri stranki
 3. Analitične študije je treba opraviti z namenom optimizacije procesa in opredeliti ključne mehanske parametre komponent sistema peskanja
 4. Določiti moramo optimalno obliko curka abraziva v smislu njegovih geometrijskih, kinetičnih in dinamičnih parametrov in to v odnosu do obrabo odpornih delov stroja odpornih delov stroja.
 5. Določiti korelacijo med glavnimi obrabnimi deli in doseženimi učinki za eventuelne spremembe procesa v kasnejših obdobjih proizvodnje.
 6. Rezultate preizkusov moramo simulirati v industrijske pogoje na najboljši način z uporabo razpoložljivih metod.
 7. V okviru celovite metodologije moramo upoštevati vse dejavnike, ki sodelujejo v procesu, ker je naš skupni cilj zmanjšati stroške z največjo možno kvaliteto ih učinkom obdelave površine.
 8. Opraviti moramo testne preizkuse pred končno montažo opreme.
 9. Po potrebi in v sodelovanju s kupcem v  našem centru za testiranje razvijemo in testiramo tudi nove komponente ki jih smatramo primerne za proizvodnji proces stranke.
 10. V centru vzpostavimo najoptimalnejše stanje procesa CPMT (Complete Process Monitoring Technology)
 11. Testiramo tudi E-ECO DRY brez kislinsko mehansko čiščenje toplo in hladno valjane pločevine in jeklenih trakov.


KATALOG

pdfA4_Testni center za abraziv in obdelavo kovin Siapro_eng_2021_distribution (.pdf 2.4MB)


Želim več informacij
 
Računalniške analize v fazi konstruiranja peskalnega stroja
 
 
 
 
 
SIAPRO d.o.o.
Postaja 9
5216 MOST NA SOČI
Slovenija

T: +386 5 3841 632
E: info@siapro.si
     Kontaktirajte nas >

Spremljajte naše objave

         
 

Zaupajo nam
Uporabljamo piškotke (cookies), ker vam lahko tako omogočimo popolno uporabniško izkušnjo ob obisku naše spletne strani. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se