Aktualno

 
<< < 1 2 3 4 5 6 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 ... 70 ... 75 > >>
 
 
27.05.2024
 
V podjetju Siapro smo imeli priložnost gostiti učence OŠ Bovec, ki so nas obiskali v okviru svojega tehničnega dne. Naši zaposleni so jim predstavili različne tehnične in druge poklice ter proizvodnjo naše opreme. Učenci so si z velikim zanimanjem ogledali proces izdelave peskalnih strojev, livarske opreme in malih hidroelektrarn. Spoznali so vse faze, od načrtovanja z risanjem načrtov za elektro in strojno opremo, do končne montaže. Poleg tega so si ogledali tudi predstavitvene filme našega podjetja in naših večjih strojev. Za zaključek smo skupaj obiskali malo hidroelektrarno, ki smo jo pred leti postavili za našega kupca in se nahaja v bližini našega podjetja. Ta elektrarna izkorišča vodno moč reke Idrijce.

 
 
 
20.05.2024
 
Ta nov transporter izdelan v našem proizvodnem podjetju Strojrem se uporablja kot naprava za obdelavo odpadnega blata. To je naš novi transporter, primarno namenjen polnjenju prikolic z blatom iz čistilne naprave. Po večmesečnem zahtevnem delu je s tem transporterjem proces ravnanja z muljem iz čistilnih naprav bistveno lažji in stroškovno učinkovitejši.
VIDEO transporter in operation

 
 
 
15.05.2024
 
Učenci Osnovne šole Tolmin so se seznanjali s tehničnimi poklici. S spoznavanjem različnih del v podjetju in različnih aktivnosti so spoznavali različne tehnične veščine in poklice, ki so ključni za razvoj tehnologije in proizvodne industrije. Takšne izobraževalne pobude pomagajo učencem razumeti pomembnost tehničnih znanj ter jih spodbudijo k razmišljanju o morebitni karierni poti v tehničnih poklicih. Poleg tega učenci spoznajo, kako zelo lahko praktične spretnosti koristijo ne samo v vsakdanjem življenju, temveč tudi nadaljnje pri delu.
Projekt se izvaja v okviru Partnerstva za kadre med posoškimi podjetji, občinami Kanal, Tolmin, Kobarid in Bovec ter Posoškim razvojnim centrom.

 
<< < 1 2 3 4 5 6 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 ... 70 ... 75 > >>
 
 
 

Zaupajo nam
Uporabljamo piškotke (cookies), ker vam lahko tako omogočimo popolno uporabniško izkušnjo ob obisku naše spletne strani. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se