Aktualno

 
<< < 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 ... 70 ... 72 > >>
 
 
27.10.2022
 
V začetku šolskega leta 2022/23 so si naš delovni proces od konstruiranja, do proizvodnje strojev in hidroelektrarn ogledali učenci OŠ Kanal. Projekt partnerstvo za kadre spodbuja prepoznavanje in vzbuja zanimanja za tehnične poklice. Obenem učence iz lokalnih šol seznanja z lokalnim gospodarstvom. V podjetju Siapro smo poleg ostalih lokalnih podjetij in štirih posoških občin, to so občina Tolmin, občina Kobarid, Bovec in občina Kanal, v projekt vključeni že vse od njegovega nastanka. Projektne aktivnosti usklajuje Posoški razvojni center.

Na tokratnem obisku smo 34 učencem in trem spremljevalcem iz šole predstavili inženiring podjetje Siapro, ki deluje na področju strojne industrije. Podjetje se vsakodnevno srečuje s procesi strojnega in elektro konstruiranja strojev in opreme, kot tudi s procesi avtomatizacije in robotizacije v raznih industrijah. V proizvodni hali smo si z učenci ogledali peskalni stroj in učinke peskanje. Obenem smo si ogledali malo hidroelektrarno v proizvodnem procesu, katere končna moč bo 160 kW in je namenjena za japonski trg. V proizvodnji so učenci imeli možnost videti monterje različnih srednjih tehničinih strok na delovnem mestu.  Učenki so bili prisotni tudi na delovnem mestu strojni konstruktor in si ogledali 2D in 3D načrte strojev. Veliko zanimanja je bilo za 3D printanje. Na sedežu našega podjetja si je mogoče ogledati video posnetek našega 3D printanja in več manjših delov hidroelektrarn, ki smo jih v podjetju naprintali pred časom.

Učenci so se seznanili tudi z možnostjo štipendiranja in opravljanja praktičnega izobraževanja pri nas ter potrebah po zaposlitvah pri nas. Za šolsko leto 2022/23 imamo na primer odprt razpis za 2 štipendiji za elektro inženirja.

 
 
 
20.09.2022
 
Unikatna oprema je bila sprojektirana in proizvedena v Siapro in bo v končni fazi del opreme pri postavitvi nove tovarne (green field) za reciklažo odpadnih kamionskih in avtomobilskih gum. V Siapro izvajamo razne projekte avtomatizacije in digitalizacije proizvodnje.
Fotografije so iz obdobja testiranja novo razvite opreme v Siapro delavnici. Trenutno je oprema že na končni lokaciji pri kupcu (dobava v EU).

 
 
 
16.09.2022
 
Naša letošnja predstavitev na livarskem srečanju v Sloveniji je naslovljena »REŠITEV ZA COLD BOX NEUPORABLJEN PESEK; primarna in sekundarna regeneracija« in jo bo predstavil naš partner Kevin van Niekerk (Lauds Foundry Equipment GmbH) (petek 16.09.2022 ob 11:30).
Pišite našim strokovnjakom in podjetju kot dobavitelju različne livarske opreme za livarne. Aleš, Nejc in Kevin vam lahko odgovorijo na vprašanja glede livarske opreme. Smo mednarodna ekipa strokovnjakov za livarsko opremo.
Foto: Livarsko posvetovanje z razstavo v Portorožu 2022

 
<< < 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 60 ... 70 ... 72 > >>
 
 

Zaupajo nam
Uporabljamo piškotke (cookies), ker vam lahko tako omogočimo popolno uporabniško izkušnjo ob obisku naše spletne strani. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se